20091103

::sori i termengadu::


::sirah junjungan tahajud cinta::
-produksi erma fatima-


                                           pic 1                                                 pic 2

pic 1::simulasi teater ko-k,ukm:: -produsi Demmit-                     
pic 2 ::latihan teater Demmit:: -bilik kelab KTR-
                                    

belek-belek gambar.selak-selak memori lama.ingat-ingat cerita dulu.gelak-gelak sorang-sorang. hah.ada hati nak cakap aku gila.kan?kan?


ehem.sebetulnya sangat merindui kehidupan semasa di tahun satu.sedari mula sudah tanamkan azam mahu sertai teater.ah.tidak kira.nak jugak.punyala semangat.sanggup tak nak ikut kawan lain amek ko-k lain.ceh.tulis cam banyak no kawan aku kat dalam ukm neyh.padahal adala bape kerat je.ehe.


tapi ta kesahla kan.janji hajat mahu sertai teater tercapai.yeah.dan aku terus kekal dalam dunia teater even banyak yang cakap aku masuk air sebab join teater.ish.bia la teman nak wat pe pon. sebok je la deme neyh.awak tawula apa yang awak buat.ahaha.percubaan bertutur dalam bahasa alien kuasa dua dari perak.aha.


paling best masa latihan simulasi.bia pun penat.bia pun tido lambat.bia pun kena maki hamun.bia pun kena ugutan macam-macam dari senior.bia pun dugaan macam-macam datang.bia pun kawan-kawan sekelas ada yang perangai macam gampang.bia pun sume nye tak sekepala.bia pun banyak yang keras kepala.bia pun banyak mulut dari tindakan.bia pun sume nak tunjuk terer.bia pun sume nak tunjuk lagak.bia.bia.bia.sume pun bia.tapi itulah yang jadikkan ko-k itu terbaik.rasa sayang sangat pada itu kelas ko-k.


bia pun bung sentiasa tiada semasa latihan.bia pun time tu abg yus ngan abg pisang yang banyak membantu.bia pun mereka sangat garang.heh.tapi ta penah rasa cukup ilmu di dada sampai mahu mempersenda guru sendiri.ilmu yang diajar kalau tidak diberkati kau yang rugi sampai mati.


jangan ingat kau sudah punya kuasa mahu memberitahu satu dunia guru kau salah dan kau betul.kau punya otak kah?kau selalu datang kelas kah sampai kau mahu kata guru kau tidak mengajar??kau punya mata kah??kau melihat apa pernahkah dia berpoya-poya menghabiskan masa dengan sia-sia di depan kau lantas mengabaikan kau.kau.dan kau sampai kau mengata dia sebegitu rupa?pernah kau dekati dia?pernah kau bertanya itu ini dengan dia?pernah kau berhujah berdebat meminta pendapat tentang ilmu yang dia miliki?jangan hanya dengar.lihat dengan membuta tuli.kelak kau akan dibenci dan menyesal nanti.dengar dan lihat dengan mata hati.kelak hidup kau akan diberkati dan disanjungi.


sebetulnya.jangan mahu menggunakan tali tangsi saja kalau mahu mengukur lautan yang dalam.cakap pakai otak bukan katak.


ps:sayang je.muka cam katak kene lenyek ngan taya lori.tapi perangai lagila.cam katak kene lenyek ngan lori sampai lunyai pastu bawu busuk je yang tinggal.

7 comments:

widda_me said...

eh...akak dah tahu ke yg mana ?????

akk nyer entry ni yg part atas psl kngn boleh kasi ngs ok....
tp yg bawak trus rasa lain...hahahhahhaa

ayeen:) said...

ahahha.entry ak mmg mixed of feeling.
bole kasi kau nages + marah + sedih.

eyh.sape dia org yg bertuah tu??

Sy@m Mesr@ said...

budak-budak tu bukan mcm time kita dulu...senior garang...bila kita baik ni la jadinya...geram!!!!!

ayap said...

part yg bwh 2 mcm familiar je ngn scene baru2 ni...hohoho..tp pnjenayah itu blom dikantoikan lg..

ayeen:) said...

syam:tulah.dulu sume ikhlas nak masuk kot.sume bersungguh2.la ni ntahla.

ayap:blm kantoi??siapalah yg bertuah sgt tu erk??jeng..jeng..jeng..

cybernetic88 said...

ouh ske berteater ye?. mesti pndai berlakon ni. hee.kamu yg kene mekap cam htu tu kn?. ahhaha

ayeen:) said...

cybernetic88:ahha.tadela pandai pon berlakon.aah.masa 1st time berlakon.:)