20100425

::kenangan terindah 3tahun::


saya akan merindui semua aktiviti-aktiviti, kawan-kawan, pensyarah-pensyarah glamor, fakulti, dectar, panggung seni, tandas kegemaran, bilik kegemaran, blok kegemaran, tangga kenangan, tempat laluan jalan kaki ke dectar, ke fakulti, fssk, khutub khanah, tempat setadi kegemaran, bilik kelab KTR, studio dikir barat, tangga-tangga dan laluan-laluan dalam dectar, galeri seni, bengkel kayu abang asri, court basketball UO, fariz maju, bbb tomyam, kedai hijau,dan semua tempat yang saya selalu pergi membuangkan masa dan tenaga selama tiga tahun di sini.


saya pasti akan merindui momen-momen tersebut.pasti.rindu.terima kasih kepada mereka-mereka yang bersama-sama melakar momen tersebut dengan saya.menikmati setiap detik di sini sebagai pelajar.haru biru.tunggang langgang hidup.adalah detik terbaik untuk saya.terima kasih untuk mereka.

andai tersalah kata.terlanjur bicara.saya memohon maaf seadanya.halal yang mana terkurang atau terlebih.kerana saya hanya insan biasa.punya kekurangan dalam dirinya.terima kasih sekali lagi untuk semuanya.
::i was here::


ps: .heart2heart.man2man.face2face.roaaaarrrr:))

20100424

20100423

::kisah kami geng setadi library dan jugak huha sana sini::

hari ini hari jumaat.penghulu segala hari.hari yang paling saya gemari.eheh.bukan apa.esok kan cuti.jadi saya sangat senang hati.

selama seminggu ini.saya dan beberapa orang kawan megulangkaji.pelajaran kami.kan masih dalam mood peperiksaan lagi.jadi harus kuatkan hati.walaupun ilmu tidak jugak masuk-masuk dalam kepala otak kami.tapi kami tetap mencuba sampai mati.

setadi.setadi.dan terus setadi.sambil main itu ini..itulah macam mana mahu fokus ini.asyik ulit fesbuk kesayangan kami.oppppssss..fesbuk adalah nadi.tanpa beliau kami tiada ilham mahu setadi..kami lebihkan fesbuk dari setadi.kami harap kami tidak kantoi nanti.hihihihi..

tetapi..hari ini kami cuti.kami tidak setadi.sebab kawan kami ada kertas petang nanti.nama dia yus irayani.kami harap dia berjaya menjawab soalan yang di beri.kami senantiasa menyokong saudari.

baiklah saya rasa sampai di sini.sahaja untuk hari ini.saya mahu mandi.dan bersiram di bilik air yang digemari.kita jumpa lain kali.babaiiii..




.::inilah kami::.
::saya.lina.yus.farehul.jijah.dan zanna::


ps:bosan nya saya hari ini.rasa mahu tidur sahaja lagi..erkk..rasa tidak berpuas hati..dengan kadar ketiduran malam tadi..haish:(

20100422

::oppss..entry lepas geram::

kalau kita mahu orang hormat kita...kita mesti hormat orang lain dahulu bukan??jadi kita harus hormat menghormati barulah rasa hormat dan dihormati..faham bukan??

jadi aku masih tidak faham dengan perangai sesetengah manusia ini yang tidak tahu menjaga dan menghormati hak orang lain.contoh.penggunaan tandas.paling nyatalah.saya bukan mahu bersikap perkauman di sini.tidak.tidak sama sekali.tetapi majoriti yang melakukan jenayah kebersihan ini adalah terdiri daripada kaum c***..selalu sangat dah kejadian-kejadian yang tidak diingini terjadi..mana-mana tandas pun sama..

secara amnyalah..kita ni orang malaysia manja sangat.sangat manja.kita selalu fikir akan ada orang yang akan tolong kita selesaikan sesuatu kerja.contoh nya.tandas awam.kita tahu akan ada makcik pakcik si tukang cuci yang akan cucikan jamban-jamban tersebut..lantas kita dengan sengaja dan bangganya membuang pad, menyepah tisu, membasahkan lantai, tidak flush dan bermacam-macam lagi lah perangai.kalau mahu dihitung rasa nya sepanjang lebuh raya utara-selatan lah kisah-kisah luar dalam pasal tandas tidak habis ceritanya.malahan keturunan mahsuri yang ke 70 juga pasti akan mengalami masalah yang sama.

erk.sudahlah.penat mencarut pasal tandas ini.asyik tema emosianal yang sama saja aku bentang di sini.nanti mahu tukar tajuk belog dengan "ini belog pasal tandas sahaja!" lah..baru layak dan sama taraf kan??oke babai.mahu tidur sudah.esok tiada exam.jadi mahu ke khutub khanah.

ps:entry pasal tandas lagik sebab tidak berpuas hati dengan makhluk ukm berjantinakan perempuan yang suka buang pad dalam lubang tandas dan tidak mahu flush.ingat hot ke tunjuk sama orang pad kau??tidak hamak lah mahu tahu kau sedang berbulan gerhana.weerrrkkk!

:agaknya orang malaysia kena pakai toilet yang macam ini kot..baru diorang boleh behavekan??::
cdt to:pakcik google:)



20100420

::terima lah ini incik widda::

hoh.wida pun sudah berani mecipta tag sendiri ya??berani juga mengetag aku itu.heh.lagi tag yang bukan-bukan.nah lah wida.nak sangat kan koleksi gambar-gambar terhangit aku kan saat berposing di depan cermin??hamek nih..

::sesi lawatan ke sime darby business school di bukit kiara::

::hari besar kazen.kawen kat sedili besar, johor::

::sila abaikan kaki seksi.sedili lagik::


ps:ada banyak lagik.tapi aku malas nak upload.ini jelah hidangan buat hari ini.bye:))

20100419

::melangsaikan hutang tag::

since nak update tapi tatau pe nak update sebab malas nak mengarang cerita ceriti berkaitan dengan hidup yang tidak berapa nak terurus ini, aku ingin melangsaikan hutang piutang tag perempuan bernama echa ini..tengs echa tag ai.ahahah<-----poyo jah










1. 5 org yg hidup kat dunia ni yg korang tak boleh lupe?

  • parents
  • siblings
  • boyfriends 
  • Best Fucking Friends
  • relatives...
2. 5 benda yg korang sayang nak buang??
  • merchandise-yang orang kasik.sayang oh mahu buang
  • tiket wayang-tatau pesal pe collect
  • resit-segala jenis mak nenek resit aku simpan.kununlah nak buat penyata kewangan..penyata sampah sarap adalah..
  • masa-paling sayang nak buang.tu pasal selalu isi dengan bermain muka buku dan berbeloging..bahahahaha
  • buku-sayang sebab beli mahal.bazir ja kalau buangkan???
3. TIGA benda yg korang impikan akan jadi kenyataan satu hari nanti ?
  •  jadik anak yang solehah..:))
  • ada family, ada kerjaya, ada segalanya..
  • ada anak yang takan ikut perangai aku..
4. based on question 3,,why?? 
  •  sebab aku seorang anak..maka aku ingin jadik anak yang solehah..ececece:))
  • huish.semua orang nak ada famili..kerjaya yang best2 kan??samala dengan aku..
  • ahaha..yang ini harapan semoga anak tak ikut perangai aku.degil.jahat.susah nanti aku nak handle.kang aku tibai kang kene masuk jail lak sebab kes dera kan??

5. tyme bukak lappy website pe yg selalu korunk buka dulu??

 
ukm jaring:)..ini adalah wajib oke!

6. 5 org yg korang nak tagged.
sape-sape nak buat amek jelah.kosser aku nak tag2 orang ni..nak-nak skang masing2 nga bizi ngan exam kan..

ps:kepada sesiapa yang tengah..sedang..akan..menduduki peperiksaan..selamat berperiksa ya kawan-kawan.all the best:)

20100417

::selamat ulang tahun abah ku sayang:))

::16 april 2010::

"selamat ulang tahun abah.semoga bahagia dan ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman di sana.hanya doa tulus ikhlas dari kami di sini buat abah di sana.saya sayang abah.sayang sangat-sangat"



abah 
terima kasih untuk segalanya..
saya sayang abah..
selalu sayang abah
selalu kasih abah
selalu ingat abah..
:))

20100411

::can i call you retard??::


hye.hye.peeps,


its been a long time since i didn't mumbling around.nah..as lesson for today is:-

"please lah dont be so childish..don't pretend that you're so naive and act like you were angel all the time.it's annoy me.really.just stand still and be yourself fucker.it's better.so you don't have to be like a dog barking around people which you hate so much and irritate them with your so called behaviour.you made me laugh."

ps: mental disorder or should i call you retard??

20100409

::mari mengenali saya::

erkk..dah lama dah hutang tag ni ngan blogger lain..tapi ai lupa la sapa yang tag kan ai tu..maaf ye banyak-banyak awak-awak semua..ta sengaja oh..

HA JOM KITE MULA MENJAWAB 1,2,3


SIAPAKAH DIRI ANDA DI RUMAH ?
saya??seorang anak yang agak degil.suka bergadoh dengan melewar dan suka berpeleseran di bawah ketiak mak saya.:)

SIAPAKAH DIRI ANDA DI SAMPING RAKAN ?
orang kata cermin diri kita adalah rakan kita..saya seperti rakan-rakan sebaya yang lain adalah seorang manusia yang gelak nya tak boleh nak berenti.suka menganjing rakan yang lain tapi saya baik hati..ahaha..siyes tak tipu..

5 BENDA YG ANDA IDAMKAN TAPI MASIH BELUM TERCAPAI ?
- ada studio apartment sendiri.
- ada kete siap driver sndiri
- ada family bahagia
- ada kerjaya stabil
- nak wat volunteer work..

SIAPAKAH NAMA PASANGAN ANDA ?
ruzaidee saaluddin..
.
BILA TARIKH ANDA COUPLE ?
26.10.05

APAKAH KENANGAN PAHIT ANDA BERSAMA PASANGAN ANDA ?
ahahaha..ada oh.biasalah.sedangkan lidah lagi kan tergigit..inikan pulak bf gf kan..

LAGU TEMA CINTA ANDA ?
byk.takan nak list kan??penuh kot nnt..

APA PERUBAHAN YANG INGIN ANDA LIHAT DARI PASANGAN ANDA ?
erkk..tanak la ubah pape..bia kan aje dia begitu..kan bagus..

TAG 10 RAKAN LAIN ?
haha.jawabla sapa pun mahu jawab.aku malas mahu tag2 orang ni.

oke.babai:)

ps:maaf lambat buat..ahaha.bz oke:)

20100406

::lagi entry geli geli::

::reverse fate::
 
The person that become a flower in my heart
The person that made me smile all the time
That person that blooming love to fill my heart entirely
In the storm, I would become a shelter
I am the person that would protect you
Even though I am hurt, I love you
Even though I’m sad I try to smile
I love you, I love you even though I can’t tell you
Even though you don’t love me
Even though you can’t see me
I’m a happy person because of our memory
The person that become tear in my eyes
The person that always made me laugh
The person that used harsh word of separation to leave wounds on my heart
Our despised destiny will end today
Even though I am hurt, I love you
Even though I’m sad I try to smile
I love you, I love you even though I can’t tell you
Even though you don’t love me
Even though you can’t see me
I’m a happy person because of our memory
The word I want to promise in front of the world
I want to give up my life and protect you
The person that was my everything
The person that is my dew in life
I miss you, I miss the day we loved too much
If we should ever meet again
Let’s not each other then
Destiny will reverse in front of our love

ps:lagu dia best oh..kan lina kan??

::musim exam adalah musim bercinta::

ingin ku anyam
buih buih di lautan
menjadi tali
mengikat utuh janji
dan cinta

ingin ku lukis
wajah polosmu
menjadi tattoo
di dalam lubuk 
dalam hati ku

ingin ku gapai
bintang di langit
untuk ku berikan
kepada kamu
menjadi brooch
biar tersemat megah 
di dada kamu

ingin aku
luahkan segala
isi minda ku
agar tenang gelora di jiwa

inginku syairkan 
lagu rindu
yang tidak jemu
menjenguk kalbu

ingin ku bisik kan 
kata hati ku
bahawa sesungguhnya
aku mencintai mu
sayang ku:)

ps:aku sayang kamu...ketat-ketat:))

20100405

::aku dan waktu::

ku ingin pergi jauh..
dari dunia ini
membawa keping-keping hati

aku ingin berlari
menggapai awan angan-angan
yang makin menjauhi aku

aku ingin kembali
ke masa yang lalu
melalui setiap detik
dan beku di dalam waktu

namun..
aku cuma hanya mampu mengayam mimpi..
mimpi sekabur bayang-bayang
biar ku tabur benih harapan..
namun tidak akan tumbuh 
menjadi kenyataan

ps:kenangan tetap ada.berlegar-legar dalam minda.menjadi racun dan penawar.setiap suka dan duka.untuk makhluk Tuhan bernama manusia:)

::im retired already::

halo peeps:)

just wanna share a lil bit story before ai busy with my studying as a preparation for final exam which just around the corner.last saturday we, the KTRians held one BBQ party for the members.but sadly to say the party was attended by few people only which the new MT and the old MT.but it was ok.as long as all the members are happy that doesnt matter at all..

forget the rest, maybe they got important matter than attending this bbq.oh.whatever it is, the party still goes well and happening as the super senior from the previous batch of KTR also sudi to get along with us and shared their story.a lot of information and advise has been told.and im sure all the members get something from their lecturer.ahaha..

thanks a lot to abang Keli, abg nohman and abg Fahmi, who shared and give us such a good story and advise for our guide line to keep moving our life.sorry for not give a hand to help you guys yang sudah bersusah payah sediakan makanan untuk malam tu.for the new MT, keep doing what we left..opps..doing better than we left to you guys.just think the responsibilities is not a burden..but as a amanah and you guys telah diberi kepercayaan untuk pegang tampuk pemerintahan yang sterusnya.

as today,officially i rest my case to miza miren as a treasurer of the KTR.im so sorry if the account a bit carca merba.but i know both of you, miza and garreth will do the best.the best part is, i only have the memories.i already hold the management for two years.as an exco and as a treasurer.there is something that i cant forget.not the power but the memories which lie between the heart and mind.too much things ive learn here.the big family i have.the moment from the very beginning till the last..it will remain and keep play in my mind.

i will..definitely, miss this big family as much as i do..i am glad that my responsibility as part of the management team towards this club has end but my responsibility towards this club will be carry till the end..and i will do anything that i can do to this club.as i love so much the members and the club itself.

thanks to Bung, for the advise,for the knowledge,fot the memories..herm..i lost my words.too much too say but the right words wont come out....

and to my partner in crime, hasmawidda ramli, thanks for ur support.you do the great job as im only observed you from far.its not i lepas tangan, just wanna teach you how to do the task.im sorry for not there to help you.masa kena marah dengan abg din.masa kena tukar budget 2-3 kali.sangat2 mintak maaf.andai terdapat salah silap, hanya kemaafan dan keampunan yang bisa aku harapkan.terima kasih atas semuanya:)

ps: tengs yu so much for everything.it will last in my heart till the last beat.

"there is something that come..pass by and then go from our life..but there is something would remain in our heart..which called memories"

::picca will upload later::